Frilufts-liv & tält-nätter

Vi tycker mycket om vår närmiljö men när vi kommer till kustens blå vatten och Norges vildhet och fjäll pratar vi ren kärlek.


Vi ser redan i fram mot våra sommarcamp och att få möta hösten när fjället brinner som vackrast. I vårt årshjul får vandring på höst och vår naturligt mest utrymme, men vi kommer även vid flera tillfällen få sena sommarkvällar med närhet till lägereld i många av våra aktiviteter.


Vi vill också testa våra gränser och utveckla våra kunskaper i alla årstider – det gör vi med minst en tältnatt varje månad . Här nedan presenteras några av genomförda och tänkta resor.


En tältnatt i månaden

Häng med i konceptet en tältnatt i månaden. I bland tar med vår härliga Tentipi som basläger och för att stärka forumet för uteliv och gemenskap. Vi väljer platser utifrån årstid och ibland åker vi lite längre bort, men ändå nära. Ibland med kajaker och SUP:ar på taket!

Vi lägger lite extra tid på utematen och gillar gjutgärnspannor och grillar tex laxknyten över öppen eld,

Du sover i ditt eget tält eller lånar ett hammockpaket.

Camp

Lofoten/ Väröy

Nu prata vi skryt och drömresa, men med egen fastighet och flera resor till Väröy, kan vi nu varenda stig på ön och tar med dig på en av de bästa guidade turer du kan uppleva i norden.


Vi bor i tält eller kollektivt vår fastigheten och upplever, midnattsol och norrsken på ett helt fantastiskt sätt, i vild rå natur. Det mitt i havet bland örnar, sylvassa stup och utsikter som du troligtvis kommer beskriva som helt magiskt. Du kommer även plötsligt fångas i det vackra och pittoreska som hela tiden finns omkring dig samt stränder som flyttar dig till Thailand. Lonly planet säger värdens tredje finaste strand-bara det!

Vi hjälper dig med billiga biljetter, samkörning , och guidningen bjuder vi på!
Bor vi i fastigheten betalar du 170 kr natten i självkostnad!


Midsommar 2022 på Galdöpiggen

Det här har vi gjort förut och vi vet att turen kräver utrusning för vinterfjäll när temperaturen gärna dalar, även om det ofta bjuds på härlig solvägg i dalen. Det bästa med vår tur till Galdöpiggen är att vi tar bilvägen upp till fjällstationen och går på toppstigningen direkt dag två. Dag tre går vi en tur i dalen före hemresa.

Obs Kommer troligtvis bytas ut mot fjordresa 2023


Geiranger med mera

Japp då det klart med midsommar 2024, efter fjolårets härliga Flom och Auorlandsdals vandringar, tar vi drottningen av alla fjordar, Geiranger. Det med sina sju systrar, friaren, persikodlingar och några av världens största kryssare i hamn.

Fullt program med vandringar och utflykter kommer i Communityn.

Vandringar med övernattning

Västkusten

En vandring som visar det bästa av skärgårdsliv och klippvandring på västkusten. Skiner solen blir det bad på klipporna men blåser det kommer havet verkligen gå i storm och ett fantastiskt vågbryteri tar över. Denna vandring är en del av Melker tre dagars-Camp “Tur till Rossö/Koster”.


Höst i Jotunheimen

Vi slår läger på en vildmarkscamp nära Bessengen på ankomstdagen (fredag) och småströvar i de härligaste av färger. Vi sätter upp all utrusning innan mörkret tar över och använder vår Tentipi som vardagsrum under kvällen. Dag två mjukar vi upp och vandrar Bittehorn och får se mer av Gjende . Vi samlas i Tentipin på kvällen för gemensam middag och delar med oss av dagens upplevelser. Dag tre tar vi skalpen Besseggen.

Endagsturer

Värmländska favoriter

Vi prövar fyra värmländska leder och guldkorn i närområdet för att starta vårens vandringar och runda av hösten. Vi tänker att Sotarleden, Helgaåleden och silverleden ska vara med bland de fyra.Oslotur

En favorit som kommer överraska många. Det med härlig norsk “gå-på-tur-mentalitet”, fina leder och härlig höjd över Oslofjorden. Men vi hinner även med det urbana denna dag. Operatak, Trik, neonskyltar och Bogstavein med stopp på uteservering tar vi efter en raggarduschs på Starbruks.

Den här dagen åker vi tidigt och kommer hem sent.


Dressin & kantarell

Under hösten åker vi till Gullspång, åker dressin och visar våra bästa kantarellställen längs vägen.