Frilufts-liv & tält-nätter

Vi tycker mycket om vår närmiljö men när vi kommer till kustens blå vatten och Norges vildhet och fjäll pratar vi ren kärlek. Vi ser redan i fram mot våra sommarcamp och att få möta hösten när fjället brinner som vackrast. I vårt årshjul får vandring på höst och vår naturligt mest utrymme, men vi kommer även vid flera tillfällen få sena sommarkvällar med närhet till lägereld i många av våra aktiviteter. Vi vill också testa våra gränser och utveckla våra kunskaper i alla årstider – det gör vi med minst en tältnatt varje månad. På våra tre längre turer gäller det att du bokar i god tid innan, då vi ser buss som ett alternativ. På alla våra turer gäller det att se över de olika checklistorna i god tid för att vara väl förberedd när det närmar sig. Alla turer där övernattning ingår lägger vi över en helg, för att minska behovet av flex- och semesterdagar. Här nedan presenteras några av 2021/22 års planerade resor.

En tältnatt i månaden

Häng med i konceptet en tältnatt i månaden. Vi tar med vår härliga Tentipi som basläger och för att stärka forumet för uteliv och gemenskap. Vi väljer platser vi älskar från tidigare upplevelser och ibland åker vi lite längre bort, men ändå nära. Ibland med kajaker och SUP:ar på taket! Vi lägger lite extra tid på utematen och grillar tex laxknyten över öppen eld, bakar pizza i vår portabla pizzaugn eller satsar lite extra på en härligare frukost.

Du sover i ditt eget tält eller i vår mysiga Tentipi om du saknar tält. Vår Tentipi blir också ett stort vardagsrum med nära till värme på vintern, eller en varm famn om mörkret börjar ta över det festliga.

Endagsturer

Värmländska favoriter

Vi prövar fyra värmländska leder och guldkorn i närområdet för att starta och runda av säsongen. Vi tänker att Glasskogen, Ekshärad och Järnleden ska vara med bland de fyra.

Oslotur

En favorit som kommer överraska många. Det med “gå-på-tur-mentalitet”, fina leder och härlig höjd över Oslofjorden. Men vi hinner även med det urbana denna dag. Trik, neonskyltar och Bogstavein med uteservering tar vi på vägen ner.

Den här dagen åker vi tidigt och kommer hem sent.

Dressin & kantarell

Under hösten åker vi till Gullspång, åker dressin och visar våra bästa kantarellställen längs vägen.

Vandringar

Tjurpannan

En vandring som visar det bästa av skärgårdsliv och klippvandring på västkusten. Skiner solen blir det bad på klipporna men blåser det kommer havet verkligen gå i storm och ett fantastiskt vågbryteri tar över. Denna vandring är en del av Melker Camp “Tur till Rossö/Koster”.

Bergslags-leden

Sveriges längsta led med 28 välbeskrivna och preppade leder. Bergslagsleden ligger inom vårt närområde och med Melker Member startar en tradition, där vi betar av olika etapper av leden varje år. En enkel vandring där vi bor på närliggande camping med härlig gemenskap på kvällen. Vi tar även med några kajaker och SUP:ar, lägger lite extra möda på maten och myset runt lägerelden. Denna tur har en övernattningar under en helg.

Höst i Jotunheimen

Vi slår läger på en vildmarkscamp nära Bessengen på ankomstdagen (fredag) och småströvar i de härligaste av färger. Vi sätter upp all utrusning innan mörkret tar över och använder vår Tentipi som vardagsrum under kvällen. Dag två vandrar vi Bessängen eller annan alternativ tur som är mindre krävande. Vi samlas i Tentipin på kvällen för gemensam middag och delar med oss av dagens upplevelser. Dag tre tar vi en kortare vandring innan vi rullar hemåt. Denna tur har två övernattningar under en helg.

Camp

Hemsedal med fjord

Ta semester i fyra dagar och följ med till Hemsedal för en storslagen camp. Dag ett njuter vi av att ha tagit oss till fjälllmiljö och har härligt kvällshäng. Dag två väljer du själv om du vill vandra eller cykla, eller kanske lite av båda. Dag tre åker vi till Flom och upplever fjordnorge med en fantastisk tågresa och vandring ner till vattnet. Dag fyra förbereder vi oss för hemfärd, men tid för kortare egen aktivitet finns. Vi bor på camping egna tält, men vi har också vår Tentipi för de som saknar tält.
OBS kommer högst trolig bytas ut mot Lofoten från 2022!

Midsommar 2022 på Galdöpiggen

Det här har vi gjort förut och vi vet att turen kräver utrusning för vinterfjäll när temperaturen gärna dalar, även om det ofta bjuds på härlig solvägg i dalen. Det bästa med vår tur till Galdöpiggen är att vi tar bilvägen upp till fjällstationen och går på toppstigningen direkt dag två. Dag tre går vi en tur i dalen före hemresa.