KAJAK

Kan vi något så är det att paddla och precis som våra kajaker – som står för aktiv och medveten livsstil – så vill vi med Melker Member ge dig chansen att inte bara prova att paddla kajak, utan närma dig paddlingen när den lever som bäst.
I medlemskapet ingår tillgång till Melker of Swedens hållbara premiumkajaker, flytvästar och grymma paddlar. Allt för att du ska få alla förutsättningar för att prova och utveckla din paddling – på riktigt. Ingen annanstans i norden finns ett mer gediget erbjudande att tillsammans med andra få tillgång till premiumutrusning, kunskaper och upplevelser över tid.

Vår bas är i Inre hamn, där mycket av våra starter sker, men vi kommer även ta med ett gäng kajaker och SUPar “på taket” när vi åker i väg för att uppleva nya miljöer i våra andra grenar, på våra AWs och andra happenings.
Våra grundkurser i kajak är instegpass till paddling eller om du vill få feedback på din paddelteknik. Fortsättningskurserna är heldagar med camp, där vi blandar teori och praktik med stort fokus på räddningstekniker. Men även teknik från gult paddelpass och ergonomisk paddling kommer att blandas in.

Vi startar säsongen med pass efter jobbet och går från vecka 24 in i högsäsong med 5-8 paddelpass i veckan tom vecka 33, och rullar ut säsongen i slutet oktober. Vi fortsätter sedan med temapaddlingar tills isen sätter stopp.


Hela sommaren

Karlstad innerstad

1,5 timmes paddlingstillfälle med kanalpaddling, lättare slussning, en bit av naturens frihetskänsla och genom Karlstads absolut finaste delar. Mycket intryck och upplevelse i kombination med rolig, enkel och trygg paddling.

Tid: Varierande tider
Start och avslut Inre hamn

Karlstad runt

En fyra timmar lång tur som blandar Karlstads innerstad med vårt fantastiska Klarälvsdelta. Med Melkers kajaktips och Löfbergskaffe  på vägen blir det väldigt trevligt! Kräver viss paddelvana (Paddla för nybörjare) men ändå trygg paddling utifrån vindförhållanden.
.
Tid: Högsommar, under slussperiod.
Start och avslut Inre hamn

Bäver paddling

Naturskyddad tur som tar vara på vårt deltasystem för en härlig rundtur. Här kommer du nästan alltid stöta på bäver, ibland häger och även vår debatterade skarv – alla på riktigt nära håll.

Tid: Främst måndagar, kvällstur
Start och avslut Inre hamn

Paddla med frukost

Vi startar i Inre hamn och paddlar vidare i lugnt tempo vidare ut i yttre hamn och rundar Bergholmen och tillbaka in till Inre hamn.

Vi lägger kajakerna på plats och går upp till Bazars veranda och tar deras frukostpaket i morgonsol.

Tid; 0800
Plats Inre hamn

Kurser

Paddla för nybörjare

Under detta pass får du först de teoretiska grunderna, följt av tydliga instruktioner för att säkert komma i gång med din paddling. Sedan ut på vattnet under säkra och trygga förutsättningar, där du under en timmes paddling får ytterligare tips och råd. Under passet hinner de allra flesta utveckla sig så att du efter kursen kan börja paddla tillsammans med andra i bra förhållanden. Är du osäker på din egen kapacitet, få konstruktiv feedback eller se över paddeltagen – är det här ett bra paddeltillfälle.


Tid: Varierande tider och dagar.
Varierande platser.

Paddla vidare kurs

Heldag med camp. Fokus på självräddning och kamraträddning, men även delar inom ramen för gult paddelpass. Det inkluderar ergonomisk paddling, teknik för roligare paddling och förhållningssätt för en hållbar naturupplevelse på vattnet.

Tid: Fyra tillfällen under sommarhalvåret.
Varierande platser.

Häng och trivsel

AW-fredag

Härligaste AfterWorken hittar du hos på utvalda fredagar mellan 16.30 och minst 19.30.
Du får testa SUP och kajaker med instruktör vid mysig plats. Ta med din egen picknickkorg och bubbel, vi fixar quesadillas med vår portabla pizzaugn. Du prövar spänt för första gången eller ta bara fart mot helgen på bästa möjliga sätt. Ta med egen handduk, badkläder, favorit radiokanal och njut av kvällsbad och sommarkväll.

Tid: Utvalda fredagar !
Varierande lättåtkomliga platser utifrån tema och väder.

Paddla & Babbla

Vissa onsdagar är det babbeldax. Kom som du är, lyssna in eller bidra med vad just du fångat in som intressant under veckan.

Tid: utvalda onsdagar ( efter väder och önskemål) 1800-19.30
Start och avslut inre hamn.

Speciella tillfällen

  • MAJ Vi möter våren med utflykt i en kick of. Tentipin och några kajaker följer med på taket.
  • JUNI Paddla till soluppgång – grym upplevelse!
  • JULI Heldag med zinkpasta, solbrillor, massa bad, klippor och silltalllrik!
  • AUGUSTI Kvällsmat i solnedgång, paddla under stjärnhimmel  – galet vackert!
  • SEPTEMBER Fullmånepaddling bland båtvrak, ljuskäglor och skarvvrål – allt i din egen  ljuskägla –  nervkittlande och spännande på alla sätt.
  • OKTOBER Höstpaddling med övernattning och fotografering av magisk höstskrud.
  • NOVEMBER Tågar till Stockholm/Paddla i pampas. Se Stockholm från vattnet, testa torrdräkter och vi avslutar med lite urbana intryck på söder före hemfärd.
  • DECEMBER Ice alert!!! Nu paddlar vi i rimfrost med glögg och pepparkakor.