Hur det fungerar

Du får i ditt medlemskap tillgång till alla bokningsbara pass och aktiviteter – i alla våra grenar! Det betyder att du blir en av 200 likasinnade medlemmar med över 250 passdagar och 6000 platser. Som medlem kan du ha tre aktiva bokningar i taget, ungefär som ett traditionellt gym.

Kajakpaddling är en central del i Melker Member och premiumutrustning från Melker of Sweden ingår i alla våra kajakpass. I våra övriga grenar behöver du rusta dig själv till stor del, men vi har alltid med våra Tentipi vid övernattningar för de som inte har eget tält.

För att kunna erbjuda Melker Member med en rimlig prissättning tillkommer viss självkostnad på våra en- och flerdagsturer på annan ort. Det gäller främst drivmedel för transport (vi förutsätter samåkning) och på de övernattningar där vi använder oss av tex campingplatser. Våra mer stämningshöjande aktiviteter som kräftskiva i skärgården, AW-quesadillas &prosecco eller kaffe- och vinprovning är alltid nedförhandlade i pris, men återstående självkostnadspris betalas per tillfälle. Mat, dryck, snacks och annan energipåfyllning som du behöver för att genomföra dina aktiviteter med oss, har du själv fullt ansvar för.

Du kommer aldrig att vara ensam vid något aktivitetstillfälle och våra ledare bidrar med sin kunskap, erfarenhet och engagemang – vilket gör att du som nybörjare alltid kommer att känna dig trygg att prova. Vår förhoppning är att våra mer erfarna medlemmar kan både leva ut sin passion och dela med sig av sin kunskap och erfarenhet för att tillsammans skapa den allra bästa upplevelsen.

Hur jag bokar

Alla aktiviteter är bokningsbara och de allra flesta med det enda betinget att du bokar senast dagen före klockan 21.00. Tidsfristen beror på att i de delar av verksamheten som är upplevelsebaserade behöver vi ta hänsyn till bla väder, logistik och viss säkerhet i våra förberedelser. De återkommande passen startar inom Karlstadsbuss lokala linjekarta eller vid ett mindre antal tillfällen i Hammarös skärgårdsnatur.

De dagar vi reser bort över en dag behöver du anmäla dig sju kalenderdagar i förväg, senast klockan 21.00 om inte annat meddelats i schemat. Detta gäller även de aktivtiter vi kallar “månadens special” och “minst en tältnatt i månaden”.
I den aktuella communitygruppen tar vi sen upp frågeställningar och checklistor för utrusning med mera inför avfärd.

Våra mer omfattande turer som innefattar övernattningar på annan ort har vi 14 dagars anmälningstid, om inte annat meddelats i schemat.
På resan till Hemsedal 21 dagars föranmälan (krav från bussbolag) .
I bokningskalendern finns det en länk till den aktuella communitygruppen vilken tar upp vidare frågeställningar och checklistor för utrusning med mera inför avfärd.

I våra återkommande aktiviteter; MTB, yoga, löpning, skidor och kajak som har rullande schema eller block om sex till åtta veckor, finns ytterligare information under varje aktivitet på bokningssidan. Flertalet av dessa aktiviteter har samma startpunkt, men det är viktigt att vara uppmärksam på samlingtid och plats för aktiviteten, då vi lägger pass i olika miljöer för att stärka passets målsättning eller för att variera med fina platser.

Våra Happenings, dvs våra speciella tillfällen där vi träffas i olika former med fokus på gemenskap, finns bokningsbara så snart de är tillgängliga och detaljerna spikade.

Du kan boka tre pass i taget och så snart du genomfört ett av dessa pass, kan du boka ett nytt.

De pass och turer som inte är återkommande aktiviteter (tex en- och flerdagarsturer) ligger inte i mina tre aktiva bokningar. Dessa aktiviteter bokas separat med intresseanmälan via vår community.

Vår förhoppning är att alls pass är fulltecknade och vi följer överbokning noga. Vid högt återkommande tryck på specifika pass lägger vi in extra pass rörande denna aktivitet.

Övrigt
I bokningskalendern finns det ett årshjul med ett preliminärt schema. Vi fyller kontinuerligt på med bonuspass, ytterligare aktiviteter och gästspel, utanför det vi i grundutbudet garanterar. Det kommer ske kontinuerliga korrigeringar inom alla sektioner, vilka fastställs med ett mindre nyhetbrev varje söndag i schemaplaneren. Våra turer och passbokningar som är med övernattning ligger fast i årshjulet med minst två månaders framförhållning eller mer, då dessa kräver mer planering. Turer med övernattning ligger alltid över eller i samband med en helg, så att så många medlemmar som möjligt skall kunna delta.

I vår community finns det möjlighet för medlemmarna att själva skapa subgrupper inom alla våra sektioner. Subgrupperna kan användas för att skapa ett ännu större utbud av aktiviteter. Dessa aktiviteter kan tex vara för att nå specifika mål (cykla MTB-vasan under 4 timmar) eller för att köra samma runda igen nästa onsdag, bara för att det var så grymt roligt när vi körde den sist.

Hur vi reser och vad menas med självkostnad

Utifrån perspektivet hållbarhet och gemenskap försöker vi samåka i största möjliga mån på de 20 tal resor vi gör utanför Karlstad eller Hammarö kommun. Vi samåkning delar alla medföljande medlemmar på kostnaden för drivmedel etc. Vid stort antal bokningar i en specifik övernattningstur för vi också dialog med lokala bussbolag för att hitta det mest prisvärda och hållbara alternativet.

Då vi övernattar på camping eller i naturnära turisthyttor förhandlar vi så låga priser vi kan med respektive verksamhet. Vår erfarenhet är att de flesta helst sover i eget medtaget tält, men vi kommer på de flesta turer att ha med våra Tentipis för samkvämsutrymme och för dig som saknar tält. Övrig övernattningsutrusning, för att få en så bra upplevelse som möjligt, ansvarar du själv för. Vid några övernattningsturer tar vi med vår portabla pizzaugn eller Murikka, för extra god mat till självkostnadspris. Du tar själv ansvar för att din mat och dryck räcker för den valda aktiviteten och den förvaring som krävs för hållbarhet. På de aktiviteter där vi använder partners och underleverantörer, som vid våra vin- och kaffeprovningar, erbjuder vi alltid bra rabatter som en del i medlemskapet.

Kostnad för spårkort tillkommer de gånger vi använder oss av Kalhyttans professionella anläggning, vi står dock alltid för rengöringsmedel och fästvallor för dina skidor, aktuell dag och plats.

Varför vi valt ett årshjul med start och slut den 22:e maj

En del av vår unikitet är att vi erbjuder en stor variation av uteaktiviter under alla årstider. Våra aktiviteter följer ledorden gemenskap, upplevelser och träning med ett upplägg som skapar en längtan och förhoppning. Vi har noggrant valt vårt utbud av aktiviteter och vi har en ständigt pågående dialog med våra medlemmar om nuvarande och kommande innehåll. Inför nästa år ligger alpint och crawl nära och vi gör kontinuerliga förbättringar för att optimera utbudet och följa medlemmarnas utveckling och önskningar. Vi hoppas även att få inspireras av våra medlemmarnas egna intressen och kanske just din passion blir nästa gästspel eller fasta aktivitet. Det kallar vi gemenskap och ständig förbättring på riktigt. Grundkoceptet kommer du alltid känna igen, samtidigt som nya aktiviteter presenteras i god tid innan nytt årshjul presenteras. Som nuvarande medlem har du alltid förtur till att förnya ditt årsmedlemskap.

Vad händer om jag väljer att avbryta medlemskapet

I det fall du väljer att avbryta ditt medlemskap i förtid återbetalas inte del av årsbetalning, detta för att vissa av våra aktiviteter som ingår i medlemskapet har ett mycket högt värde, så som kajakkurser, kust o -utlandsresor, längdinstruktör mm. Även våra ofta återkommande aktiviteter (varje vecka i säsong) ligger högt, runt 500 kr per aktivitet tillfälle om man ser till gällande branchpriser. Du kan av samma orsak inte ge bort ditt eget och personliga medlemskap till någon annan person, om du inte kan uppvisa läkarintyg som styrker problematik för fysisk aktivitet.

Hur behöver du vara försäkrad

Du behöver själv se över din egen hemförsäkring och eventuella tilläggsförsäkringar, som olycksfallsförsäkring. All uteaktivitet följer branchpraxis och sker på begreppet “egen risk”. Melker Member frånsäger sig i det allt ansvar från skador och olyckor i samband med aktivitet samt till och från aktivitet. Detta gäller även i de fall där du använder dig av utrustning utdelad av Melker Member eller/och följt de råd du fått under pass och kursmoment, eller om annan person orsakar händelsen.