uppladdning hemsida 24

mtb

uppladdning hemsida 24Cykling är kanske det vi alltid kommer på att vi gillar mest och vi har erfarenhet av att cykla vasan  i massor och nosar på  tre timmar fast längtar allt mer efter stig och fjällcykling. Men även känna asfaltens värme och besöka cafer på vägen, vi kommer därför även nosa på Graveling och Sverigeledscykling

Melker mtb gemensamma turer med grusvägar
och lättare stigar i focus varje lördag
tills isen lägger sig och vi åker ut på vänern
. Två fartgrupper vid behov men
alltid med möjligheten till ett
gemensamt härligt och gott avslutningshäng på Cafe Artisan. Helt enkelt en plattform för att
träffa likasinnade , kontinuerlig och hitta ny stigar och infall.

Säfsen Graveling, mtb,
Välordnat och levande startområde. Kanske mest grusrally men bra variation av leder , där vi verkligen kan mötas mellan graveling och Mtb. Finns även en utmanande kortare teknikslinga ,men även möjlighet att hyra cyklar för den absolute nybörjaren. Avslutar gör vi med bad och kortar simtur till egen ö för den som vill.

Kinnekulle G mtb lång färd
MTB Tur till Kinnekulle där vi startar från kulturområde med att trampar försiktigt upp till härliga höjder längs ett smaragdgrönt kalkbrott. Sen kommer vi resten av turen ha en fin lutning och  härlig utsikt över vänern …halvön ner till Lidköping. Vi passerar även flera gårdar och stuterier och tar stopp vid ett av Sveriges mest rekommenderat bullcafer. Vi tar rälståget tillbaka.
För Vasaloppssugna kan man starta med en av stickare upp till …. Vilket är en riktig grym grym klättring och gör Vasaloppsstarten till en barnlek
Göta kanal
Lättsam tur med lite fart med för mång kända filmspot i vyn och klassisk fik att passera. Supermysigt och lättrullat där vi vänder tillbaka vid…. Om man vill testa sig och hålla högre fart så finns milen och cykelnätet så det räcker.
Påsktrampen
MTBgånget tillsammans med graveling tar en röd dag till ett rejält påsktramp med avslutande traditionell sillmacka och öl.

n VärldklaEsstur vi gjort många gånger på olika sätt och behöver bilder för att sätta ord och tar Visitnorway egna reklam film rätt av. I stora drag kommer vi bila till Haugustöl, via tältnatt i Geilo. Från Haugustöl blir det t cykla till Klassiska Finse och sätta basläger ute på fjället ca 400 meter från stationen. Här kommer Tentipin , egna tält eller varför inte bara som vi gjorde senast, sätta Tirp. Det bästa av allt är ändå tillgång till en av Norges största Tursithyttor med underbara frukostar, super mysiga utrymmen och nödvändiga faciliteter för att blanda det vilda och det enkla. En Mack i Finse hotells panoramaveranda kan i värsta fall göra att inge ens vill i sadeln. Vi två nätter och tre dagar helt efter eget behov ! Här kan man välja att utmana sig rejält och ge sig hela vägen till Flom eller bara njuta och hitta egna spot och ta med för resten av året eller som för oss i livet.

Invigning av unionsled
Gravel och långfärdcykel: vi är nyfikna och kikar in och tar öppningen av unionsatsningen, med nya leden till Norge 25 mil! Fyra dar, tre nätter med följebil – och ja elcykel går bra!
Bor gör vi i Tentipi eller eget tält på campingar längs vägen

Vasalopps med Everstberg  eller Siljan runt
Mtb och Vasaloppet hänger för många nummer ihopp och vi tar en tredagars tränigsläger eller bara naturäventur med lättkörd terräng. Helt enkel bara för att få insupa klassik mark och för de som ska köra vasaloppet få en första känning före det drar i väg till minst till Eversberg men förhoppnings vis i djup glädje till mora på riktigt. Vi tar med Tentipin och bor på Camping.

KAJAK

Vi vet att männsikor mår bättre när de rör på sig. Därför är vi extra stolta över att kunna erbjuda förstaklassig kajakutrusning som hjälper dig att göra just det. På plats finns alltid duktiga paddlare vars mål är att skapa trivsel. Titta gärna vidare  om hur vi förenar paddling med bra happenings , natur och möjlighet till rena kurser

aranan fredag
(med bra väder) sommaren igenom får du, testa SUP och kajaker med instruktör på plats. Där du blandar helt efter humör din egen picnickkorg och bubbel, och stöttar upp med våran egen qasedias och småtugg.
Pröva spänt för första gången eller avsluta bara helgen på bästa sätt. Ta med egen handduk, badbyxor , favorit radiokanal och njut kvällsbad och sommar.

Melkers frukost paddlingar
Med utgångspunkt inre hamn tar vi och smyger ut i inre hamn och glider omkring då vi möter morgonsolen. Sen tillbaka och tar melkers egna mackan och kaffe på härliga bazar uteservering

Karlstad innerstad
Med kanalpaddling, lättare slussning en liten bit av naturens frihetskänsla och igenom Karlstads absolut finaste spott.
Mycket intryck men en enkel och mycket trygg paddling och med kaffe från Löbergs och nybakat från lokalt klassbageri på vägen.

Karlstad runt
En fyra timmars tur som blandar Karlstads innerstad med vårat fantastiska delta system samt klarälvsnatur .Med Melkers kajaktips, egna rejäla mackor och Löbergskaffe på vägen blir det väldigt trevligt!

Klarälvsdelta och Bäversafari
Naturskyddad tur som tar vara på vårat deltasystem för en härlig rundtur. Här kommer du nästan alltid stöta på bäver och ibland häger och vår debatterade skarv på nära håll..

Paddla och babbla

Som det låter, du väljer ämne eller glider lite bakom och lyssnar in kvittret

MAJ Vi möter våren med kosterhavet och skärgårdsvandring på västkusten/ Tentipin och några kajaker följer med på taket. JUNI Paddla till soluppgång – hur bra bli det – vi vet inte J JULI Heldag med zinkpasta, brillor massa bad, klippor och sill talllrik! AUGUSTI kvällsmat i solnedgång, paddla stjärnhimmel -Vackert! SEPTEMBER Höstpaddling med övernattning och fotografering av magisk höst.
OKTOBER Fullmånepaddling bland båtvrak, ljuskäglor och skarvvrål – allt i din egen ljuskäga- nervkittlande och spännande på alla sätt NOVEMBER Tågar till Stockholm/pampas paddlar testar av våtdräkter och suger in lite urbana intryck på Söder före hemfärd DECEMBER ice alaert!!! Nu paddlar vi i rimfrost, tar glögg och bryter sprakande första isen.

Paddla säker kurs
 Du får de teoretiska grunderna till dig och därefter kommer du med instruktioner komma säkert i gång. Du kommer sen under en timmes paddling få tips och råd, så att du hinner utveckla dig så pass, att du efter kursen kan börja paddla tillsammans med andra eller själv i bra förhållanden. Är du osäker på din egen kapacitet och vill bli bedömd eller se över paddeltagen ( grunden i all rolig paddling) är det här ett bra paddeltillfälle.

Fortsättningskurs med focus på räddning
 En kurs vi tidigare  som varit format av gult paddelpass med stora delar tryggare och ergonomisk paddling , teknik för roligare paddling och förhållningssätt när du paddlar för en hållbar naturupplevelse .  Nu ställer vi helt om och tänker att fler är mer och kör heldgar  CAMP med tentipin och portabla pizzaung på plats för rast vila.   En rejäl tolvtimmars där du får teori och praktiskt öva så mycket du orkar med alla möjliga kroppstyper , Hämta andan och på det igen, allt format med pedagogiska instruktörer på plats. 

Rollkurs.
Nu kommer tampas och stockholmarna och visar musklerna.

Tälttur med Kajak och övernattning, 
där vi drar ut efter jobbet, tar med eget tält äter tillsammans det man har med sig. Melker står för guide och plats med brasa, efterrätt och paddeltips eftervägen. Tur tänkt att passa för alla men där man har erfarenhet av minst paddla säker, vi sover ut, tar frukost i morgon sol och är hemma till lunch!

LÖPNING

Vi vet att männsikor mår bättre när de rör på sig. Därför är vi extra stolta över att kunna erbjuda förstaklassiga gymlokaler som hjälper dig att göra just det. På plats finns alltid kunnig personal vars mål är att förbättra din upplevelse. Titta gärna runt på vår hemsida och läs mer om vad du får som medlem hos oss!

BLOCK 1 BLOCK 2 BLOCK 3

YOGA

Alla sinnen ska med och vi hjälper till att vara bara med dig själv i sommar 

Sommar yoga
20 natursköna pass , du väljer själv om du cyklar eller promenerar dit.
I bland erbjuder vi även att göra helheten större med  att du får paddla dit eller pröva en solhälsning på en sup.

vandringar och tältnätter

Häng med i konceptet, Minst en tältnatt i månaden .

Vi tar med härliga Tentipin för basläger och främjar utelivet, för de som inte vill paddla utan möta upp i forumet uteliv och gemenskap. Vi väljer platser vi tycker mycket om från förut. Ibland åker vi lite längre bort men ändå nära och ibland campingslyx om naturen gör jobbet. Ofta med kajakerna och supar på taket! Vi grillar goda laxknyten över öppen eld och satsar lite extra på frukosten. Under vår och höst ser vi även till att välja platser med spännande leder, medans vintertiden blir det i vår egen närmiljö för att ge möjligheten till att så många som möjligt kommer i mål med tolv övernattningar. För de som går stolta i mål finns en Melker egna kleein termos att hämta ut

Tälttur med Kajak och övernattning, där vi drar ut efter jobbet, tar med eget tält äter tillsammans det man har med sig. Melker står för guide och plats med brasa, efterrätt och paddeltips eftervägen. Tur tänkt att passa för alla men där man har erfarenhet av minst paddla säker, vi sover ut, tar frukost i morgon sol och är hemma till lunch!

ALLT ANNAT DU TYCKER ÄR NATUR MEN SOM REDAN ÄR PRESENTERAT I ANDRA HUVUD GRUPPERBävertur isvak

Du sover i ditt eget tält eller i våra grymma Tentipin 

SUPERKLASS

Hemsedal/åre fjälet brinner finse flom